Samisk kultur og kjøkken

I samarbeid med

Lytt til trolsk samisk joik og prøv å kaste lasso etter reinsdyrgevir! Eller utforsk den arktiske regionens naturlige "spisskammer og apotek" og smak på lokale delikatesser mens du lærer om noaidiene - de vise samiske sjamanene.

Moderne samisk liv er ganske likt det til nordmenn flest, men mange av de gamle kunstene innen naturmedisin, helbredelse og reindrift er fortsatt i live. Arctic Coasts samiske utflukter gir en fascinerende innblikk i hvordan eldgamle tradisjoner brukes i nåtidens samiske kultur.

Fra mai til september gir vår utflukt "Samisk kultur" muligheten å utforske den samiske livsstilen mens du reiser over land mellom havnene i Kjøllefjord og Mehamn. Du får besøke en samisk reindriftsfamilje, drikke reinsdyrbuljong, lære om samisk kultur og prøve lassokasting.

Fra september til november kan du bli med på vår utflukt "Samisk høst" og smake på lokale delikatesser rett fra naturen mens du lærer om samisk historie. Nyt blandt annet reinsdyrkjøtt, multebær, urtete og rosenrotsmikstur til lyden av joik, og lytt til fortellinger om noaidiene. Du får også ta en titt på samisk håndverk - duodji.

 

Bestilling

Utfluktene bestilles i forbindelse med booking av hurtigrutebilletter eller ombord på båten under Hurtigrutens seilaser langs norskekysten. Utfluktene tilbys i nordgående retning på reiser som omfatter havnene Kjøllefjord og Mehamn.

Du finner mer informasjon om turene i Hurtigrutens online-katalog nedenfor:

Created by Open Concept AS